Belföld

Maradna a kétharmad, ha vasárnap választanánk

A Nézőpont Intézet felmérése szerint az aktív szavazóknál már veri a Jobbik az MSZP-t.

Ha most vasárnap lennének a választások, az aktív szavazók 58 százaléka továbbra is kétharmados parlamenti többséget biztosítana a kormánynak, és 54 százalékuk szerint Orbán Viktor alkalmas állami vezetőnek – derült ki a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásából.

A Jobbik és az MSZP július óta küzd egymással a legnagyobb ellenzéki párt pozíciójáért. Jelenleg az aktív szavazók 17 százaléka tekinthető potenciális Jobbik-szavazónak, az MSZP-t 13 százalék, az LMP-t 7 százalék, a Demokratikus Koalíciót pedig 3 százalék támogatja.

A voksolók 72 százaléka úgy véli, hogy „spekulációs támadás áll a nemzetközi gazdasági válsággal együtt jelentkező forintgyengülés mögött”, míg 28 százalékuk ezzel nem ért egyet.

A tárgyalás a Nemzetközi Valutaalappal a válaszadók 77 százaléka szerint inkább jó az ország szempontjából, végkimenetelében 82 százalékuk egy biztonsági tartalékról szóló megállapodást tartana kedvezőnek, míg 11 százalékuk szerint a hitelfelvétel lenne a jó megoldás.

Az Ipsos is ma tette közzé legfrissebb felmérését. Eszerint a Jobbik utolérte az MSZP-t, a Fideszt a biztos pártválasztók 39 százaléka támogatja, erősödött a Demokratikus Koalíció, emellett rendkívül magas a pártoktól elfordulók aránya.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik