Belföld

Küldj egy üzenetet Ópusztaszerre!

Ópusztaszer karácsonyi üzenete: Magyarok! Maradjatok meg a hitben, szeressétek egymást testvérként, óvjátok nemzetünk minden tagját, és imádkozzatok, hogy Isten tartsa és áldja meg népünket.

A Magyarok Karácsonyát – nemzeti együvé tartozás jegyében – immáron negyedik alkalommal a rendezi a Csongrád Megyei Önkormányzat, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark a Magyar Örökség és Európa Egyesület támogatásával.

Ebből az alkalomból felhívást intéznek a rendezők a világ magyarjaihoz, azt kérve: küldjenek egy legfeljebb három mondatból álló üzenetet a magyar nemzetnek Ópusztaszerre a Magyarok Karácsonyára. A legszebb gondolatokból egy csokrot állítanak össze, melyet december 17-én, 11 órától ünnepi keretek között neves magyar előadóművészek olvasnak fel, valamint a felállított óriás karácsonyfát is a beérkezett üzenetekkel díszítik. Az összes beérkező gondolat egy emlékalbumban kap helyet, mely bárki számára megtekinthető lesz az Ópusztaszeri Emlékparkban. Az üzeneteket el lehet küldeni elektronikus képeslapon, e-mailben az uzenetanemzetnek@opusztaszer.hu címre, postán (6767 Ópusztaszer Szoborkert 68. – ráírva a borítékra: „Üzenet a Nemzetnek jeligét) és telefonon a +36/62/275-133-as számon.

A Magyarok Karácsonyával szeretnék erősíteni a szervezők az összetartozást, azt a szép és nemes érzést, hogy minden magyar, bárhol éljen is, egy test, a magyar nemzet tagja, éppen ezért felelősséggel tartoznak egymásért. A rendezvény fővédnöke Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, díszvendégként Schmittné Makray Katalin, a köztársasági elnök felesége vesz részt az ünnepségen: A december 17-én 11 órától az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark rotundájának fogadóterében tartott műsorban fellép a Bárdos Lajos vegyeskar, „Üzenet a nemzetnek” címmel összeállítás hangzik el a magyarok üdvözleteiből Császár Angéla és Bács Ferenc tolmácsolásában, majd a részt vevő egyházak képviselői elindítják a karácsonyi imaláncot a magyar nemzetért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik