Belföld

Fehérvár Angyalai akcióban

Több mint száz állami gondozott gyermeket ajándékoztak meg.

A Hiemer-házban rendezett ünnepségen a Fejér Megyei Önkormányzat Gyermekvédelmi Központjához és a Vigyázó Kéz Gyermekvédelmi Egyesület gondozásába tartozó gyerekeket ajándékozták meg, szerdán.

A csomagokban olyan élelmiszerek voltak, melyekből csak kevés vagy semmi sem jut a gyerekeknek év közben. Kaptak édességet, kekszet, csokoládét, befőttet, túró rudit, gyümölcsöt, teát és üdítőt. Ez különösen fontos, mert egy állami gondozott gyermek napi ellátására 471 forintot tudnak fordítani, függetlenül attól, hogy az ellátott 1 vagy 20 éves- hangzott el az eseményen.

Székesfehérvár Önkormányzatának felkérésére idén csaknem harminc vállalkozás és cég kapcsolódott a karácsonyi adománygyűjtő akcióhoz. A befolyt pénzből az intézmények az elöregedett használati tárgyakat is kicserélhetik: cumisüvegeket, légzésfigyelő párnát, hajszárítót, vasalót, porszívót, CD lejátszót vehetnek.

Az ünnepség elején Róth Péter alpolgármester üdvözölte a vendégeket. Köszöntőjében elmondta: „Karácsonykor ott van az ajándék a fák alatt, mégsem maguk a tárgyak melengetik meg a lelkeket, hanem a szeretet, amellyel azokat kiválasztották, becsomagolták és a másiknak ajánlották.” Hozzátette: “Bár mindnyájan tudjuk, hogy a gondokat ma nem sikerült véglegesen megoldanunk, ez a nap is erőt ad ahhoz, hogy hasonlóan cselekedjünk majd a következő alkalommal is.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik