Belföld

Balhéba keveredett a jobbikos képviselő

Információink szerint egy jobbikos szegedi önkormányzati képviselő is részese volt annak a csoportos garázdasági ügynek, amely három hete történt az egyetemi könyvtár épülete előtt.

Mivel egy szegedi önkormányzati képviselő is érintett lehet abban a csoportosan elkövetett garázdasági ügyben, mely a szegedi egyetemi könyvtár (TIK) előtt történt, a megyei rendőrkapitányság a vizsgálatot az Országos Rendőr-főkapitányságra utalta. Az ORFK tájékoztatása szerint még senkit nem gyanúsítanak az ügyben, melyben érintett lehet a szegedi közgyűlés jogi, ügyrendi és közbiztonsági bizottságának elnöke, Keresztúri Farkas Csaba jobbikos önkormányzati képviselő.

A politikus verziója szerint november 25-én, az épületben megrendezett jogászbálról távozó csoport kötött belé. Keresztúri Farkas maga is részt vett a rendezvényen, és az intézmény biztonsági szakszolgálata által készített jegyzőkönyvek tanúsága szerint a biztonsági szolgálat munkatársai figyelmeztették a képviselőt a jogászbálon. A jegyzőkönyvből azonban nem derült ki, hogy verekedésről vagy inzultusról volt-e szó.

Erre a kérdésre a biztonsági kamerák felvételei adhatnak majd magyarázatot, amelyeket hivatalból átadott az intézmény a rendőrségnek. Mivel a vizsgálat még nem zárult le, gyanúsítottja nincs az ügynek, a képviselő pedig nem kapott értesítést az eljárás megindításáról, egyelőre senki nem tudja, mi lesz az ügy kimenetele. Keresztúri Farkas mindenesetre ártatlanságát hangoztatja, mondván, valóban megpróbálták provokálni, de mindvégig higgadt maradt.

Keresztúri Farkas Csaba egyébként kulcsszerepet játszik a szegedi politikai életben, ugyanis a szavazata nélkül nincs meg a jobboldali többség a városi közgyűlésben. Csak az ő támogatásával tudták lecserélni egy éve szinte az összes városi cégvezetőt fideszes képviselők, aminek elég komoly ára volt, hiszen a hírek szerint több új intézményvezetőt is az ő javaslatára neveztek ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik