Belföld

A fehérváriak öröme? Új műjégpálya nyílik

A korcsolya szerelmesei örülnek, az ott lakók a nyugalmukat féltik.

700 négyzetméteres pálya épül a Dózsa György téri ligetben. A sportlétesítmény egy patinás zenepavilont fog közre. A pályához 150 négyzetméteres fából készült jégbüfé épült.A jégpálya önkormányzati támogatásból és vállalkozói összefogásból jött létre.

A csöveket fektetik le éppen, a hűtőgépet csütörtökön üzemelik be, a korcsolyapálya szombaton nyit.

A fiatalok és a gyerekek örülnek. Többen azt mondták lapunknak, hogy végre nem kell a városközponttól távol lévő pályához kutyagolniuk. Azt is remélik, hogy így lesz elég hely a korcsolyázáshoz, mert szerintük nehezítette a jégen sikló sport élvezetét, hogy gyakran túlzsúfolt volt a jégcsarnok.

Nem ilyen boldogok azonban a liget mellett lakók. Az egyik ott élő a Fehérvár24-nek azt mondta: nem hallott még arról, hogy műjégpálya épül ott, csak a munkásokat látta. Attól fél, vége az esti éjszakai pihenésüknek, mert úgy véli nagy lesz a zsivaj. Hozzátette: furcsának tartja, hogy senki nem kérdezte meg az ott lakók véleményét.

Gyurisán Csabától, a beruházás ötletgazdájától megtudtuk: az önkormányzattól kaptak engedélyt, az ott lakókat pedig e-mailben vagy postán értesítették. Tiszteletjeggyel is próbálnak „kedveskedni” nekik és remélik, mindenki megtalálja örömét az új műjégpályában. A hangkibocsátás pedig nem lesz nagyobb, mint az ott átjáró autóké.

Az új műjégpálya naponta reggel 8-tól 22 óráig üzemel majd. Reggeltől 14 óráig az intézmények ingyen használhatják. Egyszerre 100 ember fér majd be, így várhatóan egy ember 3 órát tölthet el egy alkalommal, de a működés rendjét majd az igényeknek megfelelően alakítják- mondta Gyurisán Csaba.

A felnőtteknek a belépő 800, a gyerekek 600 forintba kerül majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik