Belföld

Vádló lesz Hunvald

Polt Péternél jelenti fel a vád tanúját a volt MSZP-s polgármester.

A nyomozás befolyásolása miatt feljelenti feljelentőjét a legfőbb ügyésznél Hunvald György – írja a Népszava. Az erzsébetvárosi ingatlanügyben vádolt volt polgármester nemcsak az ellene tanúskodó Hoffmann László ügyvédet, hanem egy ügyészt is feljelent Polt Péternél.

A Hunvald feljelentéséhez csatolt telefonlehallgatási jegyzőkönyvek szerint az ügyvéd korábban azt mondta Nagy György vállalkozónak – aki a lap szerint vélhetően vádalku után lett gyanúsítottból tanú -, hogy „gőzerővel folyik a nyomozás”, amit onnan tud, hogy beszélt egy ügyésszel.

A Népszava sajátosnak nevezi Hoffmann szerepét, hiszen az ügyvéd az egyik értékesítendő kerületi épület, a Király utca 15. számú ház bérlőit képviselve korábban pert indított az önkormányzat és az ingatlan vevője ellen, miközben az épületben családja, illetve családi cége két bérleménnyel is rendelkezett és maga is fontolgatta a helyiségek megvásárlását.

A volt polgármester szerint “az ismeretlen ügyész” hivatali helyzetével visszaélve, másnak jogtalan előnyt szerezve, egy büntetőügy állásáról adott tájékoztatást a feljelentőnek, aki a későbbiekben még több feljelentés-kiegészítéssel élt. Hunvald György úgy véli, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetőjének, Keresztes Imrének – aki a lehallgatási jegyzőkönyvek titokgazdája volt – hivatalból kötelessége lett volna kideríteni ki az, aki a vádhatóságon belül bűncselekményt követ el azzal, hogy információt szolgáltat az ügy résztvevőjének – írja a Népszava.

Közben a Magyar Nemzet arról számol be, hogy újraértékelték a Hunvald idején eladott házakat, és – a korábbi szakértői vizsgálatokkal ellentétben – másfél milliárd forintos különbséget mutattak ki az eladási ár és az előző értékbecslés adatai között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik