Belföld

Játék pisztollyal rabolt: egy nő buktatta le

A nő éppen a takarékszövetkezet közelében sétált, és követe a rablót. A férfi őrizetben van, előzetes letartóztatását kéri a rendőrség.

Fegyverrel rabolta ki a férfi a fehérvári falközben lévő takarékszövetkezetet, hétfőn délután fél kettőkor. Gyalog menekült el a helyszínről. A takarékszövetkezet közelében sétált egy nő, amikor a bűncselekmény történt, és miután az alkalmazottaktól meghallotta, hogy mi történt, követni kezdte a rablót. Ő volt az, aki látta, hogy a Várkörúton beszáll egy Opel Astrába, aminek a rendszámát is megjegyezte.

Így kezdték el keresni a rendőrök az autót. A Székesfehérváron szolgálatot teljesítő közterületi rendőrök és a nyomozók vettek részt az akcióban. A városból kivezető utakat a járőrök ellenőrizték. Miután a rendszám alapján kiderült, hogy a keresett gépkocsi nem lopott, és annak tulajdonosára ráillett a szemtanúk által elmondott személyleírás, a férfit bejelentett lakcímén, illetve tartózkodási helyén is keresték a rendőrök. Kiderült, hogy a rabló Székesfehérvár belvárosában van. Nem telt el két óra, amikor a járőrök meglátták az autóját a Piac téren lévő gyorsétterem mögötti parkolóból kifelé tolatni, benne a rabló ült – tudta meg a Fehérvár24 Németh-Kész Mónikától, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől.

A 40 éves kőszárhegyi férfi ugyan átöltözött, de a Sárpenetelei erdőben megtalálták az elkövetéskor használt ruháit, előkerült a nadrágja zsebéből az elrabolt 200 ezer forint és a fegyver is. Erről kiderült, hogy játék pisztoly.

A kihallgatásakor elmondta, hogy ő rabolta ki ugyanezt a pénzintézetet októberben. Akkor egymillió forintot vitt el a játék pisztollyal.

A férfi ellen több büntetőeljárás van folyamatban. A rendőrök őrizetbe vették, és kezdeményezik előzetes letartóztatását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik