Belföld

Csúcsra járatva: már 15 ezer látogató

Két hét alatt több látogatója volt a magyar Mikulásnak Nagykarácsonyban, mint tavaly a fesztivál teljes ideje alatt. A 15 ezredik látogatót vasárnap köszöntötték.

A 15 ezredik látogató Várkonyi Gábor, kecskeméti nagypapa volt, aki feleségével és unokáival járt Mikulásfalván. A gyerekek, Simon Petra (3 éves) és Péter (7 éves) Városföldön élnek. A Magyar Mikulás ajándékcsomaggal, a Szervező Bizottság a 2012. évi Országos Mikulás Fesztiválra szóló tiszteletjeggyel örvendeztette meg a jubileumi látogatókat.

Tavaly összesen 16 ezer 741 látogatója volt fesztiválnak. Idén kettővel több, 10 helyszín van, a tavalyi nyolchoz képest. Óriási a sikere az élő „Zöld karácsony” társasjátéknak, és a hozzá kapcsolódó bábjátéknak. Már a hétvégi lovaskocsizást is egyre többen kipróbálják. Nagy sikere volt az eddig hétvégeken járó kisvasútnak. Míg korábban 1-3 órát tudtak eltölteni az érdeklődők Mikulásfalván, addig már 5-6 órát is.Ennek köszönhető talán, hogy egyre népszerűbb a magyar Mikulás- tudta meg a Fehérvár24 Kőhalmi Tibortól, Mikulásfalva kommunikációs vezetőjétől.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik