Belföld

Kitiltották a külföldieket a szegedi Sing-Singből

A felháborodott diákok perrel fenyegetőztek, ezért visszavonták a tiltást.

Két szegedi szórakozóhely, a Retro Klub és a Sing Sing tegnap reggel Facebook oldalán közölte látogatóival: a karácsonyra, az új évre, és a békés ünnepekre tekintettel minden külföldi hallgatót kitiltanak szórakozóhelyükről. Azzal indokolták döntésüket, hogy szombaton, illetve korábban is előfordultak incidensek, melyekben külföldiek is érintettek voltak.

A döntésről telefonon próbáltunk érdeklődni a két szórakozóhely üzemeltetőjénél, de nem kívántak nyilatkozni. Madár Zoltán a Retro Klub biztonsági szolgálatának vezetője elmondta: szombaton a Sing Singben egy tömegverekedés tört ki a külföldi diákok között. “Mivel a verekedést a helyi biztonsági őrök nem tudták kezelni, ezért a Retro Klubtól kellett erősítést kérni” – tette hozzá Madár Zoltán.

“A rendőrséget nem hívták ki a Sing-Singhez, viszont a járőrök észlelték, hogy két ember verekszik a Mars téren, a szórakozóhely mellett lévő piac bejáratánál” – mondta el a Szeged24-nek Szenti Szabolcs. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerint a rendőrök felszólították őket, hogy hagyják abba. Az egyenruhások egy 22 éves német és egy 24 éves izraeli állampolgárt állítottak elő.

A Facebookon alig egy napot volt kint a Sing-Sing közleménye, hétfő délutánra – a nagy felháborodás miatt – visszavonták a tiltást. A közösségi oldal hozzászólásai között többen perrel fenyegetőztek az eljárás miatt.

Német Tímea, az SZTE EHÖK sajtófőnöke emailben tájékoztatta a Szeged24-et, hogy a Sing Sing és Retro Klub üzemeltetőjével tárgyaltak. Megegyeztek abban, hogy minden szórakozóhely joga és egyben kötelessége, hogy a rendbontó vendégeket a többi szórakozó vendég testi épsége érdekében az üzlethelyiségből kitiltsa. Ez természetesen a rendbontókra, nem pedig bármelyik közösség kollektív tagságára vonatkozik. “-tette hozzá Németh Tímea, melynek értelmében a külföldi diákok továbbra is járhatnak bulizni.

A Szegedi Tudományegyetemen számos német, arab és izraeli diák tanul. Nem volt ritka, hogy a szórakozóhelyeken verekedés tört ki . Az alábbi videó egy 2008-as esetnél készült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik