Belföld

Száguldó állatmentő, steril műtővel

Az ország első igazi állatmentője munkába állt, a Dunántúl egész területére hívható. Megújult a fehérvári állatkórház, és új szolgáltatásokkal bővült.

Közel 120 millió forintból újult meg a fehérvári állatkórház. Csak a falak maradtak meg az 1972-ben megnyílt épületben. Kívül belül megszépült, szigetelték a falakat, új tetőszerkezetet kapott. Új műszerek, új berendezés segíti a munkát, és a meglévő két kezelő mellé megnyitottak újabb kettőt. A beruházást szombaton adták át.

Az országban lévő állatmentők csak szállításra alkalmasak, az állatkórház azonban munkába állított egy olyan mentőtautót, amely külsőre olyan, mint a humán mentők, ám belül felszerelték műtőasztallal, oxigén adagolóval, műtőlámpával, steril folyadékot adó kézmosóval. Vele helyben lehet az állatokat műteni, így vidéken is gyors segítséget nyújthatnak, és ki tudnak menni, olyan nagy kutyákhoz is, akiket nem tudnak a gazdik szállítani- mondta a Fehérvár24-nek Németh Zita, az Alpha Állatkórház marketing vezetője.

Az állatmentő nemcsak Fejér megyében hívható, az egész Dunántúlon kérhetik a segítségét.

A mentő és kórházberuházás mellett a székesfehérvári Állatkórház telephelyének információtechnológiai fejlesztése és infrastrukturális átépítése is megvalósult A beruházás teljes költsége több mint 168 millió forint.  A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Az állatmentő jármű költségeihez a kórház vezető főállatorvosa Paál Csaba is hozzájárult 500 ezer forinttal. A pénzt elismeréssel nyerte. Az elégedett gazdik megszavazták számára a Kedvencek Állatorvosa Díjat 2011-ben, december 8-án pedig a Magyar Állatorvosi Kamara az Év Állatorvosának választotta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik