Belföld

Gyurcsány a 26 órás nap bevezetését javasolja

Balla István
Balla István

2011. 12. 10. 12:00

A világidő számításának módosítására ad be az országgyűlésben törvényjavaslatot a Demokratikus Koalíció, amelyben 26 órás nap bevezetését javasolják – tudta meg az Index.

Az egyezményes koordinált világidő módosítását javasolja a parlamentnek a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció. A párt képviselői az ironikusnak szánt törvényjavaslatot hétfőn nyújtják be az országgyűlésnek.

A beadvány azt javasolja, hogy módosítsák az Országgyűlés ülésnapját a napi 24 óráról 26 órára, az egyezményes koordinált világidő időskálája oly módon változzon meg, hogy „a jövőben nem csak a másodpercek, hanem az órák száma is változó lehessen”.

Az indoklás szerint az Országgyűlés elnökének javaslatára a Fidesz-KDNP frakció a 2011. december 6-i ülésnapra hat törvényjavaslat megvitatására egyenként 4 óra 20 perces időkeretet biztosított. Ez a napirend előtti felszólalásokat és az egyes törvényjavaslatok között eltelő időt nem számítva is 26 órás ülésnapot jelent.

„Az egyezményes koordinált világidő (rövidítése: UTC), mint időskála, az időt napokra, a napokat órákra, percekre és másodpercekre bontja fel. Minden nap 24 órából áll, és minden óra 60 percből, de az 1 percen belüli másodpercek száma változó lehet. E törvény segítségével elérhető, hogy az ellenzék a törvényalkotási dömping közepette is kellő idővel rendelkezzék a felszólaláshoz. Ha mégsem, az egy napra eső órák száma tovább növelhető” – idézi az Index a javaslatot.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Asian woman hand using mobile phone with online transaction application, Concept e-commerce and internet online investment
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.