Belföld

Több száz milliós a tűzkár a kecskéstelepi bútorraktárban

Hajnal fél kettőig oltották a Karnis kecskéstelepi egységét a nagy erőkkel kivonuló túzoltók, az utómunkálatok négyig tartottak. Egy épületrészt meg tudtak menteni, de a kár így is több száz millió forint.

A 2700 négyzetméteres telepen eddig ismeretlen okokból keletkezett tűz; a tűzoltókat ötös, kiemelt fokozatú tűzhöz riasztották, akiknek kiérkezésekor a terület fele már lángokban állt. A Szegedről, Makóról, Hódmezővásárhelyről, Szentesről és Orosházáról érkezett 50 tűzoltó helyszíni váltással hajnali fél 2-re oltotta el a lángokat.

A terület gondos átvizsgálása következett, nehogy újra fellobbanjanak a lángok. A szegedi tűzoltók az utómunkálatokkal 4 órára végeztek. Hasonlóan nagy kiterjedésű tűz utoljára márciusban történt Szegeden, amikor a Szegedi Tudományegyetem klinikai területén lévő veszélyeshulladék-égető égett ki az Állomás utcában. A kárérték ehhez képest ott kisebb volt.

Péntek délelőtt a szinte teljesen kiégett telephely elég elkeserítő látványt nyújtott: a 4 raktárhelyiség közül 2 porig égett, egyiknek csak a váza maradt meg, míg a negyediket a kereskedelmi épülettel együtt sikerült megmenteni a tűzoltóknak.
A családi vállalkozástulajdonosa úgy saccolta, hogy több 100 millió forint kár érte őket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik