Belföld

Gyerekenként 430 forint jut ételre egy nap

Karácsonyi adományként az édesség mellé az idén először ruhákat és játékokat is kaptak a gondozottak a fő támogatójuktól.

A fejér megyei gyermekvédelmi központ gondozottjainak húsz nagy, ruhákkal és játékokkal megrakott dobozt, és 160 Mikulás csomagot adtak át pénteken az ALCOA Keréktermékgyár képviselői.

Évek óta támogatják az intézményhez tartozó gyerekeket, de tavaly januárban szembesültek először az anyagi helyzetükkel. A többségében fiatal szülőkből álló kollektíva akkor döntötte el, hogy bővíti az adománygyűjtést. Most először kapnak a gyerekek tőlük ruhát és játékokat- mondta a Fehérvár24-nek Pusztai László, a cég egyik vezetője.

A cég gyakran szervez támogató akciókat, nemrég az Előszálláson lévő otthonokat újították fel a gyerekekkel együtt. Segíteni jó, és általa elégedettebbek lesznek a dolgozók is. Azt tapasztalták, hogy míg korábban egy dolgozó 34 százalékban volt elégedett a céggel, az akcióknak köszönhetően az idén már 89 százalékban- hangsúlyozta Pusztai László.

773 gyerek tartozik a megyei gyermekvédelmi központhoz. Az intézmény egy évben 950 millió forintból gazdálkodik, de ennek nagy részét a működés viszi el. Egy gyereknek jogszabály szerint naponta 600 forintnyi étel járna, az intézményben azonban 430 forint jut a napi ötszöri étkezésre. Ezt adományokkal tudják csak bővíteni- mondta el kérdésünkre Deresné Tanárki Mária, a Fejér Megyei Önkormányzat Gyermekvédelmi Központjának igazgatója.

Válogatnak az ajándékokból a gyerekek

Ajánlott videó

Olvasói sztorik