Belföld

Egymásnak adják a kilincset – nagyüzem a Mikulásnál

Nagykarácsonyban a hétvégén köszöntik az idei Mikulás-fesztivál 15 ezredik látogatóját

Don Pedro interaktív bohócparádé, valamint Zöld Karácsony címmel bábjáték várja a gyerekeket szombaton és vasárnap. A nagykarácsonyi helyszínek között lovas kocsi és kisvonat is közlekedik. „Mikulásfalvi élményeim” címmel pedig rajzpályázatra várják a munkákat. A hétvége programjai a www.mikulasfalva.com honlapon láthatók- tájékoztatta a Fehérvár24-et Kőhalmi Tibor, Mikulásfalva kommunikációs vezetője.

Nemrég Buday Péter mesterszakács járt Mikulásfalván. Bejárta a Mikulás Fesztivál helyszíneit, s több karácsonyi finomságot főzött, sütött. Találkozott a Magyar Mikulással, s megtudta mik a kedvencei. Az MTV 1-n látható december 24. – én 11.30 órai kezdettel, hogy a Séf miket ajánl a karácsonyi asztalra.

A Zöld Karácsony Óriás Társasjáték zenéje és információs anyaga pedig már meghallgatható CD-ről is.

Az idén november 26-án nyitott ki a Mikulásház. A magyar Mikulás 52 napon át, több mint 200 programmal szórakoztatja a kicsiket.

A játszóházban az idén először maguk verhetnek érmet a gyerekek. Négyféle lehetőség közül választhatják ki, melyik mikulásfalvi emlékéremmel térnek haza.

A gyerekek egy különös mesevilágba is belecsöppenhetnek az idén. Beállhatnak játékosnak a Zöld Karácsony Óriás Társasjátékba. Évszakokat szimbolizáló négy kuckót alakítottak ki a rendezvények háza nagytermének sarkaiban. Itt játékos formában tanulják meg a kicsik, hogyan kell gyűjteni a hulladékot. Az évszakokat végigjárva eljutnak a nyereményterembe, ahol megfigyelhetik, mi mindent ad a Föld, ha vigyázunk rá.

Ahogy tavaly, az idén is külön-külön hatalmas, háromméteres karácsonyfáját állítottak valamennyi megye és Budapest gyermekeinek, valamint egy közöset a határon túli kicsiknek. A díszek a játszóházban készülhetnek.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik