Belföld

Blokád öt napja a fehérvári Lidlnél

Kedden megoldás születhet.

Székesfehérváron az Alba Ipari Parkban a Repkény utca két szakaszán, és a Kálmos utcán, a Lidl főbejáratánál zárják le hétfőtől a fél útpályát. A demonstrációt a Vállalkozók Érdekvédelmi Szervezete (VÉSZ) szervezi. A tiltakozással az áruházlánc áruforgalmát akarják lassítani.

Komoly kezdeményezés történt. Nem magyar, de magas állami fórummal kedden Budapesten lesz egy tárgyalás. Elképzelhető, hogy megoldás születik – tudta meg a Fehérvár24 Éliás Ádámtól, a VÉSZ elnökétől.

Másodszor kezdődött december 22-én demonstráció a fehérvári és a szigetszentmiklósi Lidl logisztikai központjánál. A Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége a bojkottal szeretné elérni, hogy megkapják pénzüket azok a vállalkozók, akiknek egy fővárosi III. kerületi áruház kivitelezéséért hónapok óta tartozik a fővállalkozó. 170 millió forintot követelnek.

Amennyiben nem lesz megállapodás, a demonstráció a mostani tervek szerint január 31-ig tart, de december 22-én 24 órától a karácsonyi ünnepek miatt felfüggesztik, majd január 3-án újraindítják – mondta Éliás Ádám.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik