Belföld

Óvatosan a karácsonyi forgalomban!

A Dunaújvárosban elszaporodó lopásokra, autófeltörésekre, zsebmetszésekre hívja fel a figyelmet a rendőrség.

Gyakran előfordul, hogy amíg a vásárló gyanútlanul a bevásárlókocsiból autója csomagtartójába pakol, ellopják az első vagy hátsó ülésen hagyott táskát, pénztárcát. Az elkövetők nem egyszer párban dolgoznak: amíg egyikőjük eltereli a sértett figyelmét, a másik kiemeli a járműből az értékeket – mondta a Dunaújvárosi Hírlapnak a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A pénztárcánkat, igazolványainkat, bankkártyáinkat ne egy helyre tegyük, a bankkártya mellé pedig soha ne írjuk fel a PIN kódot – figyelmeztetett R. Szabó Ágnes.

Dunaújvárosban tavaly decemberben több hasonló eset is történt a nagyáruházak kameráktól távolabb eső parkolóhelyein. A fővárosból és más városokból érkező utazó bűnözők azonban általában nem kerültek elő.

A rendőrség azt tanácsolja, hogy ha vásárolni indulunk, legyünk elővigyázatosak a túlzsúfolt helyeken, és lehetőleg ne egyedül menjünk az ajándékbeszerző körútra. Ha gyanúsan viselkedő személyt látunk magunk körül vagy az autónk mellett ólálkodni, ellenőrizzük értékeink meglétét.

Az iratainkat és pénztárcánkat nehezen hozzáférhető, belső zsebekben tároljuk. Ha pedig az iratokkal együtt esetleg a lakáskulcsunkat is ellopnák, azonnal cseréltessünk zárat, hiszen a címünk már megvan az elkövetőnek is.

Végül, ha mégis megtörténne a baj, ne habozzunk: azonnal értesítsük a rendőrséget.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik