Belföld

TOP 100-ak a nyílt napon

Nyílt napot tartottak a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában. A rendezvényen karácsonyi vásárral is várták az érdeklődőket, de sor került a TOP 100-as kiadvány bemutatására és a hagyományos küldöttgyűlésre is.

Karácsony és nyílt nap a kamarában. Egy napos vásárra invitálták a győrieket a Szent István úti székházba, ahol reggel 8-tól, délután 16 óráig öt különböző kézműves szakma termékeinek kínálata vonult fel a standokon. Az idei év különlegessége, hogy a szakképző iskolák munkáit is megvásárolhatták a látogatók, az így befolyt bevételt pedig az intézmények kapták meg. A kovácsoltvas gyertyatartók, a fából készült ajándéktárgyak, párnák, terítők, bortartók profi kezek munkáját dícsérték. Készítésükben pedig nagyobb csoportok, összesen mintegy 100 diák vett részt.

A nyílt nap a TOP 100-as kiadvány bemutatásával folytatódott, melyet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal adatai alapján állítottak össze. A lista ezúttal sem okozott nagyobb meglepetést, a megyei dobogósok sorát ezúttal is az Audi Hungaria Motor Kft. vezeti, a második helyen az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt., míg a harmadik helyen az SMR Hungary Bt. végzett. A legjobbak árbevételükkel ismét történelmet írtak, de ami talán ennél is különlegesebb, hogy a NAV információi szerint, a gazdasági válság ellenére is, egyre több társaság születik a megyénkben.
Természetesen a mostani rendezvényt is a küldöttgyűlés zárta, ahol a napirendi pontok megvitatását követően, azon cégek munkáját is elismerték, akik tevékenységükkel hozzájárultak a kamara életének 2011-es évi sikereihez. Ebben az esztendőben 8 vállalkozás vezetője vehetett át emlékplakettet vagy érdemrendet. December 8-án a nemrégiben elhunyt Nagy Béláról, a Metna Kft. egykori ügyvezetőjéről is megemlékeztek, őt posztumusz-díjban és arany érdemrendben részesítette a kamara vezetősége.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik