Belföld

Tehenekkel vonulnak a Parlamenthez a krisnások

Az amerikai Kongresszusban is tiltakoznának a magyar egyházi törvény ellen.

Orbán Viktornak címzett tiltakozó levélhez gyűjt aláírásokat egy amerikai kongresszusi képviselő – írja a Magyar Nemzet. Mike Pompeo arra szólította fel társait, hogy meg kell védeniük a vallásszabadságot Magyarországon. A politikus figyelmeztetett, hogy 358-ból 344 vallási csoportot nem ismer el hivatalosan az állam, így ezek automatikusan elveszítik regisztrált jogi státusukat,

A lap szerint a levélben kitér arra, hogy a washingtoni kormányzat „kifejezte aggodalmait a Magyarországon zajló folyamatokkal kapcsolatban”. Az Egyesült Államok budapesti nagykövete, Elena Tsakopoulos, a csütörtökön megjelenő Heti Válaszban ír arról, hogy munkatársaival továbbra is aggódnak. Szerinte felül kell vizsgálni az alkotmányt és a demokratikus intézményeket érintő reformintézkedéseket.

Magyarországon szentként tisztelt teheneikkel, békés demonstrációt terveznek a Krisna-tudatú hívők az Országház elé az új egyházi törvény ellen – olvasható a Népszabadságban. Véleményük szerint az új jogszabály – amelyet Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes kodifikációs remekműnek nevezett, a lap szerint viszont súlyos ellentmondásokat tartalmaz – a somogyvámosi Krisna-völgy fennmaradását veszélyezteti.

Izsák-Bács Jeremiás, a Magyar Mennonita Keresztény Egyház vezető lelkésze Strasbourgban kezdett éhségsztrájkba a „jogállam- és demokráciaellenes” hatalomgyakorlás ellen. Izsák-Bács november 10-e óta csak folyadékot vesz magához.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik