Belföld

Narancsriasztást adtak ki a szélvihar miatt

Narancssárga riasztást és figyelmeztetést adott ki a várható erős széllökések miatt Magyarország egyes régióira az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Három régióra adtak ki narancssárga riasztást: a közép-magyarországira, a közép-dunántúlira és a  észak-magyarországi, mert a várt legerősebb széllökések sebessége meghaladhatja a 90 kilométer/órát – olvasható az OMSZ honlapján. Sárga riasztás van érvényben: Dél-Alföldön, Észak-Alföldön, valamint a Nyugat-Dunántúlon.

Napközben nyugaton, délnyugaton kevés lesz a felhő. Másutt a több órás napsütés mellett felhőátvonulásokra lehet számítani elszórtan futó záporral, északkeleten akár hódara, jégdara kíséretében, az Északi-középhegység vidékén pedig hózáporral is.

Az északnyugatira forduló szél tovább erősödik, az Észak-Dunántúlon, illetve különösen a főváros környezetében 90 kilométer/órás körüli széllökésekre is fel kell készülni.

Az előrejelzés szerint a szél csak estefelé mérséklődik majd jelentősen.

A szélviharnak köszönhetően Budapest levegője viszont kiváló lesz.

Orvosmeteorológia

A szeles idő elsősorban a keringési zavarokban szenvedő embereket viselheti meg. Gyenge hidegfronti hatás várható.

Az áthaladó front széllökéseit élőben követhetjük nyomon. Másodpercenként frissítve, itt . Nyugatról keletre haladva a Kőszeg melletti Kendig-csúcs, Siófok, Budapest-I. kerület, Várnegyed, és Miskolc-Szentlélek légmozgását láthatjuk valós időben.

A riasztás és a figyelmeztetés éjfélig van érvényben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik