Belföld

Időzavar a NEFMI-ben

A Soltész Miklós által vezetett államtitkárság megyei esélyegyenlőségi irodák működtetésére írt ki pályázatot. Furcsaság, hogy februárban dől el, ki nyert, de már december elsejétől működnie kell az irodáknak saját felelősségre.

A kormány honlapján december 6-án megjelent, Megyei Esélyegyenlőségi Iroda – Esélyek Háza működtetésére kiírt pályázat szerint december 1-jétől március 31-ig kell működtetni e nyerteseknek Borsod, Csongrád, Pest, Tolna, Vas és Zala megyében irodát. Hogy ki lesz a nyertes, az azonban csak február 1-jén dől el, akkorra tervezik a január 2-i határidővel beérkezett dokumentumok eredményhirdetését.

Az elnyerhető támogatás 5,96 millió forint megyénként. A kiírás szerint a pályázó saját felelősségre megkezdheti a – hátrányos helyzetű családok társadalmi integrációját segítő – munkát a szerződéskötés előtt (sőt, ezek szerint akár már a pályázat megjelenése előtt is). A támogatás előfinanszírozás. Ez csak úgy lehetséges, ha időugrást végez a nyertes pályázó, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI), valamint a pályázatkezelő Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet, hiszen elég nehéz előfinanszírozni egy olyan programot, ami már majdnem befejeződik, mire kiderül, ki nyert.

Mindenesetre, aki belevág „saját felelősségre”, az a pályázat elbírálásáig és a szerződéskötésig saját rizikóra tart fenn egy irodát, és foglalkoztat egy teljes munkaidős és egy szerződéseses munkatársat, és szervezi meg a pályázati dokumentációban amúgy részletesen tárgyalt programokat. Ha nem nyer, akkor mindezt lelkesedésből csinálta. Arra már gondolni sem merünk, hogy már most tudják Soltész Miklósék, kik nyernek, és a pályázatosdi csak amolyan kötelező nyűg, amit le kell papírozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik