Belföld

111 év az iparban: a járműgyártás lexikonja

700 cégnév, és csaknem 100 vállalat részletes leírását is tartalmazza, A Magyar Járműgyártás Nagykönyve című kiadvány, melyet december 8-án mutattak be Győrben a sajtó képviselőinek.

Az autóipar bibliája 111 év történetét mutatja be az olvasóknak, a magyar járműgyártás 1900-as évektől tartó sztoriját. A szerző, Koloszár Tamás a könyv bemutatóján elmondta, hogy a „nagyok”, vagyis az iparban tevékenykedő vállalatok azonnal a kiadvány mellé álltak, hiszen ez számukra is jó bemutatkozási lehetőséget jelent. Ezt Pintér István, a Magyar Gépjárműipari Szövetség elnöke is elismerte, aki elmondta, hogy reményei szerint ez a mű ismét hírét viszi a legendás járműgyártásnak.

A könyvben külön fejezetet kapott az értékesítés, a hazai mérnökképzés, és a 2011-es nagyberuházások is, de mintegy 100 társaság részletes bemutatkozása is megjelenik a hasábokon. A két nyelven íródott, magyar-angol kötet iránt már most nagy az érdeklődés, külföldről, így Csehországból is érkezett már megrendelés. A kezdetben 1000 példányszámban megjelentetett alkotás a tervek szerint, hamarosan digitális formában is elérhetővé válik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik