Belföld

Röszkén fogták el a pozsonyi ékszerrablás egyik gyanúsítottját

A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai éberségének köszönhetően egy tegnap Szlovákiában elkövetett súlyos bűncselekmény egyik gyanúsítottját sikerült elfogni a Röszkei Autópálya Határátkelőhelyen.

Kedden Pozsonyban kiraboltak egy ékszerboltot, mely során az üzlet tulajdonosát bántalmazták. A rablók egyikét a szlovák rendőrök elfogták, egyúttal a Rajkai Közös Kapcsolattartási Szolgálati Helyen keresztül a magyar hatóságok segítségét is kérték a menekülő elkövetők elfogásában – mondta el a Szeged24 kérdésére Tuczakov Szilvána.

A részletesen megadott információk alapján még ugyanaznap késő este a Röszkei Autópálya Határátkelőhelyen az útlevélkezelő felfigyelt az egyik kilépésre jelentkező, szerbiai állampolgárságú férfire, akire és járművére ráillettek a megadott adatok. A gépkocsi részletes átvizsgálása során két zokniban elrejtve összesen két kilogrammnyi, felcímkézett arany-ékszert is találtak.

A nemzetközi elfogatóparancs alapján a férfit a rendőrség őrizetbe vette, és értesítette a további eljárás lefolytatására illetékes szerveket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik