Belföld

Perre ment és nyert

Új eljárásra kötelezte a környezetvédelmi hatóságot a bíróság. Egy fehérvári fuvarost öt millióra büntettek volna.

A történet még tavaly kezdődött, amikor milliós bírságokat szabott ki  a környezetvédelmi felügyelőség több fuvarozóra is, mondván: az építési törmelék szállításához környezetvédelmi hatósági engedélyre lenne szükségük. A pórul járt fuvarozók nagyobb építkezésen dolgoztak, s a megrendelő által felrakott építési törmeléket szállították. Volt olyan vállalkozó, akinél a bírság a tízmilliós nagyságrendet is eléri. Míg több fuvaros tönkre ment, egy közülük nem hagyta annyiban és perre ment- írja a Fejér Megyei Hírlap.

Új eljárásra kötelezte a bíróság a zöldhatóságot. Ebben együtt kell majd vizsgálnia, hogy  a hasonló esetekben  a fuvarozó vállalkozó  rendszeresen és üzletszerűen végzi-e ezt a tevékenységet

Az építési tevékenységből kikerülő hulladékokra vonatkozó környezetvédelmi jogszabály az érintettek szerint igazságtalan. Az előírt képzések és engedélyek százezrekbe kerülnek. A magyar törvény ezen kívül ellentétes az uniós szabályozással, mivel a törvényhozók nem ültették át a kötelező direktívát.  Az EU-ban másutt nem engedély-, hanem regisztrációköteles  ez a fuvarozási tevékenység – tette közzé a lap.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik