Belföld

Orbán Viktor kalapács alatt

Egy internetes árverési oldalon 58 ezer forintért árulják a kormányfő portréját.


Forrás: Vatera.hu

A garantáltan eredeti, egyedi festmény a kormányablak pályázatra készült, kollázs technikával, vastagon felhordott minőségi festékkel, fényes lakkal. Utóbbi hosszú ragyogást biztosít a 60×80 centis képnek. Az eladó szerint az Orbán-festmény kiváló befektetés, a festő művei számos országban megtalálhatóak magántulajdonban.

Az ismeretlen eladó egy másik portálon új, használt ruhákat, háztartási és illatszereket, informatikai eszközöket kínál. Az általa kínált ruhaneműket füst- és állatszőr-mentesen adja.

A kormány nyáron hirdetett pályázatot a tehetséges és kreatív művészeknek. A pályázat célja az volt, hogy „azt a szemléletváltást jelenítse meg, amit a Jó Állam program keretében a Nemzeti Ügyek Kormánya meghirdetett”. A jelek szerint az Orbán-festmény nem kellett a pályázat kiíróinak, akik megyénként 750 ezer forintot kínáltak az első helyezetteknek.

A pályázatra egyébként több mint 300 műalkotás érkezett be országszerte. “Fontos értékelési szempont volt a művészi érték, amit a beérkezett alkotás képvisel, annak újszerűsége és informatív jellege és az, hogy mennyit árul el az alkotóról és a településről, megyéről, az alkotás témájáról, mennyire kapcsolható az Európai Unióhoz és a kormányablakokhoz.

Az internetes árverési oldalon nem nevezik meg az alkotót, de az FN24 megkeresésére az eladó közölte, hogy a festő Jámbor-Mihályi Mónika. Lapunk kérdésére egyébként egy belvárosi galéria tulajdonosa annyit közölt, hogy a festmény körülbelül 70 ezer forintot ér.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik