Belföld

Gyorssegély Velencén

Két tűz négy családot sújtott. Több mint egy millió forintot az önkormányzat ad számukra. Ez csak a legszükségesebbekre elég.

November végén egy hét alatt Velencén egy családi ház és egy 3 lakásos sorház vált a tűz martalékává. A  négy családnak ki kellett kiköltözni az otthonából..

A családoknak rendkívüli gyorssegély kiutalásáról döntött a képviselő-testület zárt ülésen, december 5-én- közölte a Fejér Megyei Hírlap.

A Fehérvár24 Heinczné Horváth Edinától a polgármesteri hivatal aigazgatási osztályvezetőjétől megtudta: három család 300-300 ezer forint, egy család 200 ezer forint gyorssegélyt kap a napokban. Ők kértek segítséget az önkormányzattól, a gyerekek ruháztatására, az okmányok pótlására. Valamennyi családnak ki kellett költözni az otthonából, Ismerősöknél, rokonoknál laknak, az önkormányzat a lehetőségekhez mérten adott segítséget- mondta Heinczné Horváth Edina.

November 24-én egy tetőtér-beépítéses családi ház gyulladt ki. A tűzben a tetőtér lakhatatlanná vált, a helyiségek füsttel telítődtek, a falak kormozódtak, a műanyag berendezési tárgyak a nagy hőben megolvadtak. November 28-án egy társasház tetőszerkezete gyulladt ki.. A körülbelül 10×20 méter alapterületű, tájjellegű, háromlakásos társasház nádfedésű teteje és beépített tetőtere teljes terjedelmében égett. A tűz veszélyeztette a szomszédos, szintén nádtetős épület tetőszerkezetét, amelyet a  tűzoltók folyamatosan vízzel és habbal locsoltak. A tűzben a háromlakásos, könnyűszerkezetes társasház beépített tetőtere és nádfedésű teteje megsemmisült. Személyis érülés nem történt egyik esetben sem.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik