Belföld

A Győr-Szol a földgázt novembertől a Főgáztól veszi

Németh D. László
Németh D. László

2011. 12. 07. 17:17

November elsejétől a Győr-Szol és a Székesfehérvári Fűtőerőmű Kft. gázellátását - évi 70 millió köbméter nagyságrendben - a budapesti földgáztársaság biztosítja.

Két jelentős távhőtermelő céggel bővült a Főgáz földgáz-értékesítési portfoliója, mert 2011. november elsejétől aGyőr-Szol Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodási Kft. és a Székesfehérvári Fűtőerőmű Kft. gázellátását – évi 70 millió köbméter nagyságrendben – a budapesti földgáztársaság biztosítja – közölte a Főgáz szerdán.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény ismerteti, hogy a Főgáz ellátási portfoliójában jelentős hányadot képviselnek a távhőtermelő cégek, s ebben a szektorban több százmillió köbméter földgázt értékesít.  A 2010. évi éves jelentés szerint az összes értékesítés meghaladta a kétmilliárd köbmétert, amiből 1,175 milliárd köbméter a szabadpiaci értékesítés, a többi a lakosságot is ellátó egyetemes szolgáltatás volt. 
A közlemény szerint a vállalat legnagyobb ügyfele a Budapesti Erőmű Zrt. és egyik kiemelt partnere, a Főtáv Zrt. mellett számos nagyváros – például Pécs, Nyíregyháza, Tiszaújváros, Dorog –  távhőtermelő és szolgáltató vállalata vásárol földgázt a Főgáztól.  
A Főgáz a közleményben szól arról, hogy közel 800 ezer fogyasztót lát el, és 2011. április 13-tól az ország 10 megyéjében már a lakosságnak is szolgáltat. 
A közlemény hangsúlyozza: a Főgáz a piaci liberalizáció kezdete óta folyamatosan stabilan, eredményesen működő vállalatcsoport. A piac teljes liberalizációja 2009-ben történt meg. 
A Főgáz többsége, 50 százalék plusz egy szavazat a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában van a társaság honlapján megjelent tulajdonosi szerkezet szerint. A kisebbségi nagytulajdonos pedig a német RWE Gas International B.V. 49,83 százalék tulajdonnal.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Budapest, 1968. április 12.
Mátrai Zsuzsa énekesnő részt vesz az Egy óra Majláth Júliával című műsor felvételén. A műsort húsvét hétfőn mutatják be a Magyar Televízióban Kalmár András rendezésében.
MTI Fotó: Patkó Klári
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.