Belföld

Ünnep Audi módra: hétmillió euró, hetven új mérnöki állás

 

Járműfejlesztő részleget alakít ki győri gyárában az Audi. A hétmillió euró értékű befektetés hetven új mérnöki munkahelyet teremt.

GYŐR. Járműfejlesztő részleget alakít kigyőri gyárában az Audi, a hétmillió euró értékű befektetés hetven új mérnöki munkahelyet teremt – mondta Thomas Faustmann, az Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezetésének vezetője az Audi Hungaria Motorfejlesztő Központ fennállásának tízéves évfordulóját köszöntő hétfői ünnepségen. Az ügyvezető megemlítette: a kezdeti hatvanról másfél százra ugrott az itt foglalkoztatott munkatársak száma, ebbe a területbe eddig több mint kilencmilliárd forintot fektetett a társaság.

Az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. fejlesztési tevékenységét járműfejlesztéssel bővíti a jövőben. A következő években az új terület kiépítésével több mint 2 milliárd forint értékű beruházás valósul meg és 70 új munkahely jön létre.

„Ma a Motorfejlesztő Központ kiváló teljesítményét méltatjuk. A munkatársak elkötelezettsége, újító szellemiségük, a termékek és folyamatok területeket átívelő összekapcsolódása, ‘a haladás technikájának’ és vállalatunk sikerességének bizonyítékai“ – mondta Thomas Faustmann, az Audi Hungaria ügyvezetésének elnöke. „Fejlesztési tevékenységünk új mérföldkőhöz érkezett. A járműfejlesztés eddigi tudásunk és a járműgyártásban kipróbált folyamataink következetes továbbvitele, mely a belénk vetett bizalom eredménye.“

A motorfejlesztés Győrben 2001-ben kezdődött meg. Meghatározó feladatai közé tartoznak a gyártáshoz kapcsolódó fejlesztési tevékenységek, mint a sorozatgyártás és az új termékek felfutásának támogatása. E mellett a terület 150 mérnöke és munkatársa intenzíven foglalkozik különböző fejlesztési projektekkel, például a súrlódási teljesítmény vizsgálatával, csavarozási és akusztikai elemzésekkel. A Motorfejlesztő Központban 13 modern vizsgálópad található, műhelyében a legkorszerűbb technológiákat alkalmazzák.

Az új területen a következő években a gyártási szempontokat előtérbe helyező járműtesztelésre helyeződik a hangsúly, ezzel segítve az új járművek optimális gyártásba kerülését. Az új területen többek között a vevői elvárásoknak megfelelő üzemi körülmények közötti hajtáslánc- és járművizsgálatokkal, járművek tartóstesztjével, komplett járművek numerikus szimulációjával és különböző, speciális analízisekkel foglalkoznak majd.

A vállalat mostantól várja a méréstechnika, numerikus szimuláció vagy motorapplikáció terén tapasztalattal rendelkező szakképzett gépész- és járműmérnökök jelentkezését. A vállalat kiváló lehetőséget teremt tehetséges mérnököknek, hogy alkalmazzák kreativitásukat és szaktudásukat a kutatás-fejlesztés területén a technológiailag legmagasabb szintű termékek világában. Az új tevékenységek megvalósításához a legmodernebb berendezéseket és technológiákat használják, így például nagy teljesítményű számítógépes rendszereket a numerikus szimulációkhoz, valamint vizsgálópadokat az analízistevékenységhez.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik