Belföld

Jól jött a hétfői szél és eső

Kitisztult Székesfehérvár levegője, vasárnap még kifogásoltnak minősítették.

A szmogriadó tájékoztatási fokozatát meghaladta a szállópor koncentrációja a városban vasárnap- a Közép-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség tájékoztatása szerint. Intézkedésre csak akkor lett volna szükség, ha két napon keresztül mértek volna 75 mikrogramm-nál magasabb értéket egy köbméter levegőben. Hétfőn a szél és az eső kitisztította a levegőt- mondta a Fehérvár24-nek Nagy Attila a Közép-dunántúli zöldhatóság levegőtisztaság-védelmi laboratóriumának vezetője.

Székesfehérváron a közelmúltban kétszer rendeltek el szmogriadót. Legutóbb a piros és fekete környezetvédelmi plakettel ellátott autók közlekedését is korlátozták.

Érdemes a híreket figyelni. Amikor meghaladja a tájékoztatási határértéket a szállópor tartalma, a légúti betegségben szenvedőknek, kisgyerekeknek, időseknek nem szabad hosszabb ideig a szabadban tartózkodniuk, szellőztetni késő délutántól este 10-ig nem célszerű. Szmogriadó riasztási fokozatánál ez már az egészséges emberekre is vonatkozik- hangsúlyozta Nagy Attila.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik