Belföld

Lázár János örül

A Fidesz frakcióvezetője üdvözölte a kormány és a szakszervezetek megállapodását az új munka törvénykönyvéről.

“Sikerült a munkavállalói egyéni és kollektív jogokat úgy megvédeni, hogy közben a munkaadók számára is egy új lehetőség nyílt meg” – mondta Lázár János szombati sajtótájékoztatóján, Agárdon.

Hozzátette, ahhoz, hogy a munkaadók meg tudják őrizni versenyképességüket az európai piacon, rugalmas, a gazdasági viszonyokhoz jobban illeszkedő munka törvénykönyve kellett. Kiemelte, Fejér megyében, ahol sok nagyvállalat telepedett le, kiemelten fontos volt a kompromisszum létrejötte.

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter pénteken jelentette be, hogy megállapodást kötöttek az új munka törvénykönyvének a kollektív munkavállalói jogokra és a munkaviszonyra vonatkozó részéről a munkaadói és munkavállalói érdekképviseletekkel.

Az érdekképviseleti konföderációk közül az eseményen a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége, a Liga Szakszervezetek és a Munkástanácsok vettek részt.

A Velencei-tóról és Fejér megyéről Lázár János azt mondta, turisztikai és ipari szempontból is a közeljövő egyik nagy nyertese lehet a térség. Hangsúlyozta, L. Simon László, a térség országgyűlési képviselője azért lobbizik, hogy kiemelt fejlesztési körzet legyen a tó környéke, amire jó esély van. A frakcióvezető jónak nevezte a természeti adottságokat, szerinte “nem véletlen, hogy speciális érdeklődésű befektetők figyelmét is felkeltette az utóbbi időszakban.” Az lehet a fő cél, hogy az élhető környezet megtartása mellett turisztikai fellegvár jöjjön létre.

Székesfehérvárról elmondta, a megyeszékhely élen jár az ország GDP-jének előállításában. Potenciális gazdasági lehetőségeket rejt, kifejezetten jól működő város, ezért joggal számíthat a kormány kiemelt támogatására. L. Simon László hozzátette, átfogó fejlesztési stratégián dolgoznak, szinte valamennyi tókörnyéki település polgármesterének részvételével. A Balaton-törvényhez hasonló önálló jogszabályt szeretnének, vagy azt, hogy annak jogszabályi fejezete legyen a Velencei-tó. Konkrét példaként említette, hogy elkészült egy csaknem kétmilliárdos fejlesztési terv a déli parton, amelyet a kormány támogat. Elmondta, a Sukoró-ügy mielőbb lezárása is fontos lenne, hogy a terület sportturisztikai fejlesztése megindulhasson.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik