Belföld

Elindult a cipősdoboz-akció Szegeden is

A Baptista Szeretetszolgálat nyolc éve indította el cipősdoboz-gyűjtő akcióját azért, hogy a nehéz sorsú gyermekek se maradjanak ajándék nélkül karácsonykor.

Kapcsolódó cikkek

Az idei gyűjtés most kezdődik és december 19-éig tart. Tavaly több mint 24 000 doboznyi ajándék gyűlt össze, remélhetőleg idén még ennél is több fog – mondta Kalla Tímea, a Baptista Szeretetszolgálat Doboztündére azon a pénteki sajtótájékoztatón, amelyen bejelentették az is: a cipősdoboz akció szegedi partnere a Factory Creative Studio lesz.

– A a cég most indította el társadalmi felelősségvállalás programját – mondta a Factory szegedi irodaházában tartott sajtótájékoztatón Fábiánné Bíró Ildikó, a médiakommunikációs ügynökség cégvezető-társtulajdonosa. – Úgy döntöttünk, hogy a Baptista Szeretetszolgálat cipősdoboz programjába kapcsolódunk be támogatóként, mert hisszük, hogy egy cipősdobozba nagyon sok szeretet fér. Szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy karácsonykor nagyon sok kisgyerek kapjon ajándékot. A Factoryt 11 éve alapítottuk, éppen ezért a szegedi gyűjtést ma 11 dobozzal indítottuk el. Bízunk abban, hogy december 19-ig több száz doboznyi ajándékot tudunk összegyűjteni. Az ajándékokat munkanapokon  19-ig 9 és 16.30 között hozhatják be az adományozók a Factory szegedi irodaházába, a József Attila sugárút 55. szám alá.

Kalla Tímea, a Baptista Szeretetszolgálat jószolgálati programjának doboztündére hozzátette: nyolc éve, amikor a cipősdoboz akció elindult, 10 000 ajándék összegyűjtése és szétosztása volt a cél – a második évben már 16 000 cipősdoboz talált gazdára.

– Az elmúlt évben 22 450 doboz ajándékot tudtunk szétosztani 0-14 éves gyerekeknek, országszerte 100 gyűjtőpontot működtetünk. Szegeden a Baptista Szeretetszolgálat Hétvezér utcai irodája felügyeli a szegedi gyűjtést, ők toboroznak önkénteseket is, akik segítenek a dobozok ellenőrzésében, szétosztásában, szállításában. A szolgálat örömmel veszi, hogy a Factory Creative Studio Kft. bekapcsolódik a gyűjtésbe, minden segítséget szívesen fogadunk. A Szegeden összegyűjtött ajándékokat Szegeden és környékén osztják szét szolgálatunk munkatársai – mondta Kalla Tímea.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik