Belföld

Schiffer bepálinkázott a Parlamentben?

Vagy nem, mert végülis nevetett, mikor ezt mondta. Az LMP-s Vágó Gábor operatőrként rossz, kérdezőként közepes, újítóként viszont kitűnő. Gerillanyilvánosság, energiaital és kávé az Országházban.

Gerillanyilvánosság született a Tisztelt Házban. Az ellenzéki obstrukció miatt harmincvalahány órásra duzzadtak a hétköznapok a Parlamentben, a napirendi pontok legtöbbször az éjszakába nyúlnak. Vágó Gábor LMP-s képviselő – aki Facebook– és Tumblr-oldalán sokszor élőben közvetíti a parlamenti vitákat – az új nyilvánosság élharcosaként éjszaka előkapta mobiltelefonját és videós villáminterjúkat kezdett készíteni. A YouTube-ra is feltöltötte őket. Ezekből csemegézünk.

Az „Éjszakai életkép a parlamentből” sorozat egyesként megjelölt felvétele valószínűleg az LMP frakcióirodájában készült két, láthatóan elcsigázott honatyával. A videóban a törvényhozásról, mint kabaréról is szó esik.

A második videóban az új titkosszolgálatról faggatja a képviselőket Vágó. Németh Zsolt, a Jobbik színeiben például közli, örül annak, hogy Kövér László fideszes házelnök az ő pártjukat támogatja.

A harmadik videó szimpla közvélemény-kutatás. Vágó arra kíváncsi, mivel tartják ébren magukat a hajnalban még szavazásra és vitára kárhoztatott képviselők. A felvételen több megoldás is hallható, a vitaminoktól a pálinkáig.

A sorban negyedik, de tartalmában szintén nem utolsó felvételen szocialista képviselők ekézik a kormánypártiakat.

Nyilvánosságért, az internetért és általában a videókért rajongó szerkesztőségünk tagjai gratulálnak Vágó Gábornak, és egyúttal kérik, a legközelebbi ilyen alkalomra szerezzen be egy jobb mobiltelefont (netalántán videokamerát) a teljesebb élmény érdekében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik