Belföld

Marad a meleg ára

1.4 milliárdos ártámogatást kap a Székesfehérvár a távhőhöz

A távhőszabályozás módosításával sem változnak a lakossági fűtésdíjak. A távhőtermelőkre vonatkozó díjak és ezzel összefüggésben a távhőszolgáltatói támogatási mértékek változnak, de ez nem érinti a lakosokat – ezt Bencsik János energiaügyért és klímapolitikáért felelős államtitkár jelentette be Székesfehérváron. Csütörtökön az államtitkár a távhőt szolgáltató cég, a Széphő Zrt. energia megtakarítási projektjének záró ünnepségén járt.

Bencsik János kiemelte: az új távhőrendelet módosításának eredményeként Székesfehérvár mintegy 1.4 milliárd forintos ártámogatáshoz jut: a hőt termelő cég 800 milliós, a Széphő Zrt. pedig 600 milliós ártámogatásban részesült, így mindkét cég vesztesége nagy mértékben csökken majd.

A Széphő Zrt.73 millió forintos pályázati támogatást kapott a Honvéd utcai székházának energiamegtakarékos felújításához. A közel 150 millió forintos összköltségvetésű beruházás során energetikai szempontból és megjelenésében is megújult az épület. A felúítás befejezése alkalmából rendezték a csütörtöli ünnepséget.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik