Belföld

Kikapcsolták volna a fűtést, ha tudják

A fenntartó tartozása miatt lakatolták volna le a kazánt az egyik fehérvári intézményben, közben megállapodás született

A Fejér Megyei Önkormányzat intézményei közül a megyei művelődési központban kapcsolták volna ki először a fűtést, csötörtökön. Eddigi információnk szerint más egészségügyi és gyermekintézményekben ez nem merült fel. A központban is nehézségeket jelentett volna azonban, mivel 120-130 ember dolgozik az épületben, és folyamatosak a programok, köztük számtalan a gyermekeknek szóló. Az E-Star Alternatív Energiaszolgáltató Nyrt. képviselője meg is jelent az intézményben, ám nem találta a gondnokot, akinél a kazán kulcsa volt, így nem tudta lekapcsolni a fűtést.

Az E-Star november 28-án tette közzé, hogy emelkedett több – főként magyarországi – önkormányzat lejárt adóssága. Akkor azt is kilátásba helyezte, hogy a Fejér Megyei Önkormányzat 1.2 millió eurós lejárt tartozása miatt beszüntetik az intézményeiben a hőszolgáltatást.

A megyei közgyűlés elnöke, Vargha Tamás korábban azt nyilatkozta: mivel az intézményekben szociális ellátottak, gyerekek vannak, bízik abban, hogy a cég nem kapcsolja le a fűtést, a tartozást pedig a januári változás után az állam rendezi.

Dominkó Anitától, az önkormányzat kommunikációs referenstől a Fehérvár24 megtudta, hogy a cég és az önkormányzat között megállapodás született csütörtökön. A részletekről azonban – mint mondta- csak később adnak részletes tájékoztatást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik