Belföld

Fidesz: kik a felelősek Pécs eladósításáért?

A Fidesz vizsgálódna, hogy az eladósításban közreműködő egykori városvezetők, politikusok fizessék-e vissza azokat a milliós jutalmakat, amelyeket felvettek.

Egy, a Fidesz pécsi csoportja által megrendelt telefonos felmérés eredményeinek ismeretében tesz javaslatot a bizottság létrehozására az önkormányzat soron következő közgyűlésén – közölte Hoppál Péter.

A politikus, aki a Fidesz-KDNP városházi frakciójának elnöke is, beszámolt róla: az említett közvélemény-kutatáson három eldöntendő kérdést tettek fel, és kérdésenként 3-5 ezer választ kaptak a pécsiektől.

Azt tudakolták: egyetértenek-e azzal, hogy kiderüljön, kik a felelősek Pécs eladósításáért; hogy az eladósításban közreműködő egykori városvezetők, politikusok fizessék-e vissza azokat a milliós jutalmakat, amelyeket felvettek; illetve hogy szeretnék-e máskor is elmondani véleményüket a város ügyeivel kapcsolatban.

Hoppál Péter bejelentette, mivel a válaszok 80-90 százaléka pozitív volt, a következő közgyűlésen javaslatot tesz az említett bizottság felállítására. A testületnek az lesz a feladata, hogy áttekintse az 1998 és 2011 közötti időszakot, különösen annak fényében, hogy 13 évvel ezelőtt még csak 500 millió forint volt a város adóssága, 2002 és 2008 között azonban 38 milliárd forintra kúszott fel.

Az elképzelés szerint a testületbe mindegyik párt delegálna tagokat, és gazdasági szakértőket is segítségül hívnának a munkához.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik