Belföld

Nem Matolcsy György vezeti a magyar delegációt az IMF-tárgyalásokon

24.hu
24.hu

2011. 11. 30. 16:34

Fellegi Tamás, nemzeti fejlesztési miniszter vezeti majd azt a delegációt, amely rövidesen megkezdi a tárgyalásokat a Nemzetközi Valutaalappal.

Korábban a témában:

Giró-Szász András bejelentette: Fellegi Tamás mellett Pleschinger Gyula pénzügypolitikáért felelős államtitkár és Rogán Antal, a parlament gazdasági bizottságának elnöke kap helyet a küldöttségben. Megfogalmazása szerint a kormány “lényegében a tegnapi naptól fogva” kész az egyeztetések megkezdésére.

A szóvívő arról is beszámolt, hogy Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a jövő évi növekedési tervvel kapcsolatban konzultál a Nemzeti Bank vezetőjével. A kabinet ezzel együtt megvárja a német kormány hivatalos álláspontját. Emlékeztetett rá: a kormány a zárószavazásig még módosíthatja a 2012-es költségvetési javaslat makroszámait.

Giró-Szász András emlékeztetett arra, hogy eddig két forduló volt. Az elsőn a Bankszövetség által felvázolt elképzelések kerültek napirendre, a másodikon pedig a kormányzat is csatolt megállapodástervezeteket, kiegészítve a Bankszövetség elképzeléseit.

Ezek alapvetően az állampapírokkal, a kis- és középvállalkozói szektor támogatásával és hitelezésével, az uniós támogatások önrészével és az otthonteremtéssel kapcsolatos témaköröket ölelték fel, a szóvívő azonban nem árult el további részleteket.

A stratégia a 2011 és 2020 közötti terveket tartalmazza, illetve azon belül a 2012 és 2014 közötti évekre szóló végrehajtási intézkedési terveket. A dokumentum egyesíti a gyermekszegénységgel, a romaüggyel és a hátrányos helyzetű térségekkel kapcsolatos elgondolásokat – mondta Giró-Szász András.

Az elmúlt tíz évben nagyon kevés eredménye volt a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok problémái kezelésének. Ebben az időszakban az előző kormányok 120 milliárd forintot költöttek erre, azonban igazolhatóan csak mintegy 10 milliárd forint jutott el az érintettekhez – jegyezte meg a szóvivő.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Reyhanli körzet, 2018. január 21.
Tankkal elhaladó török tüzéreknek integet egy férfi a szíriai határ közelében levő Hatay déli tartomány Reyhanli körzetében 2018. január 21-én, miután a török haderő az előző napon szárazföldi hadműveletet indított Olajág fedőnéven a Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd milícia ellenőrizte északnyugat-szíriai Afrín térségében. A beavatkozás eddig 153 célpontra mért csapást, köztük fegyverraktárakra és óvóhelyekre. (MTI/EPA/SedatSuna)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.