Belföld

Felfüggeszti akcióját a Liga

Nem lesz holnap félpályás útlezárás a fővárosban, Szegeden és Békéscsabán.

A Liga Szakszervezetek elnöke szerint „olyan előrehaladott állapotba kerültek a kormánnyal a Munka törvénykönyvről folytatott tárgyalások, hogy jó szándékuk jeleként felfüggesztik a figyelemfelkeltő akciót.”

Gaskó István szerint a kollektív jogokról és a szakszervezeti jogokról dűlőre jutottak, s bár a háromoldalú párbeszéd még megoldatlan és a kedvezményes nyugdíjakkal kapcsolatos követelésük teljesítetlen, de már igen közel a megállapodás.

Megvárják, hogy mi történik a héten a parlamentben, s amennyiben semmi vagy nem elégséges az eredmény a munkavállalók szempontjából, akkor a jövő héten folytatják az akciót. Ha megszületik a megállapodás a Munka törvénykönyvéről, akkor a két követelés fenntartása mellett mérlegelik majd, hogy ezekben a tárgyalások mennyire eredményesek, és attól függően gördítik tovább a tiltakozást.

A tömörülés közleménye tegnap még arról számolt be, hogy pénteken folytatják a megmozdulást, mert így akarnak tiltakozni a munka világát illetve a nyugdíjrendszert érintő változtatások ellen. Az első félpályás útlezárást november elején hajtották végre az aktivisták, csaknem száz helyszínen állítottak fel blokádot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik