Belföld

“A bomba ketyeg”

Bombariadó miatt kiürítették a seregélyesi szakképző iskolát. Bomba nem volt, a 270 diák mind a három elmaradt órát pótolja majd. A bejelentő akár két év szabadságvesztést is kaphat.

A tűzoltóság ügyeletére érkezett szerdán reggel telefonhívás, amely szerint bombát helyeztek el a Seregélyesi Szakképző Iskola és Kollégium épületében, és a „visszaszámláló már ketyeg”.

Az iskolát kiürítették a tűzoltók, rendőrök és a katasztrófavédelem munkatársai. A diákokat a helyi művelődési házban helyezték el. Átvizsgálták az épületet, bombát nem találtak, így fél tízkor újból megkezdődhetett a tanítás az épületben – tudta meg a Fehérvár24 Németh-Kész Mónikától, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől.

Feltételezik, hogy az egyik diák tette a bejelentést. Három osztályban írtak volna dolgozatot reggel, de nem marad el egyik sem, mivel valamennyi órát pótolják majd – tudtuk meg Butola Zoltántól, az intézmény igazgatójától.

A bejelentőt keresi a rendőrség. Annyit tudni már, hogy a helyi posta előtti fülkéből telefonált. Közveszéllyel fenyegetés vétsége miatt akár két évig terjedő szabadságvesztést is kaphat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik