Belföld

Útlezárásokkal demonstrál pénteken a LIGA

Öt budapesti és két vidéki helyszínen folytatja pénteken útlezárásos demonstrációját a Liga Szakszervezetek. A Munka törvénykönyve és a nyugdíjrendszer megváltoztatása ellen tiltakoznak.

A szakszervezeti szövetség közleménye szerint “a hetekig tartó, folyamatos és kitartó útlezárásos demonstráció bejelentések meghozták eredményüket”: négy budapesti helyszínen tudomásul vette a rendőrség a december 2-ra hirdetett félpályás útlezárásokat. Emellett a bíróság hétvégén felülbírálta az M1/M7 autópálya közös szakaszára adott rendőrségi tiltást, így pénteken itt is lesz félpályás útlezárás.

Pénteken 7 és 16 óra között Budapest XI. kerületében, a Budaörsi út Rahó utca és Dayka Gábor utca közötti szakaszán mindkét irányban két-két külső forgalmi sávban, (beleértve a buszsávot is); a III. kerületben a Rákóczi utca, a Szentendrei útra felhajtó és az onnan becsatlakozó torkolatok között (az Agip kút előtt) a centrum irányába egy forgalmi sávban, a Csillagvár Bevásárlóközponttal szemben lesz félpályás útlezárás.

A további három budapesti helyszín: a XIII. kerületi Váci úton a Gács utca torkolatától a centrum irányába a TESCO üzlet parkolójának hosszában, a következő utcatorkolatig irányonként két-két forgalmi sávban; a Liszt Ferenc Repülőtérre vezető Gyorsforgalmi út a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság bejáratától a D porta bejáratáig a centrum irányába egy forgalmi sávban, valamint a X. kerületben az Üllői út 132-138. házszámok előtti útszakaszon kifelé irányban a legbelső forgalmi sávban.

Békéscsabán a 44. számú főúton Békéscsaba irányából Kondoros felé a 118. kilométerszelvénytől a 117. kilométerszelvényig, Szegeden pedig a 47-es főút 219-220 kilométere között Szeged irányába tiltakozik a Liga – derül ki a közleményből.

A Liga legutóbb november 4-én tartott országos forgalomlassító demonstrációt, amelynek keretében mintegy száz helyszínen volt félpályás útlezárás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik