Belföld

Újabb „ útzár” Székesfehérváron a Lidl miatt

Szerdán sem járható a Lidl székesfehérvári logisztikai központja előtti út, most a Lidl-re vigyázó biztonsági szolgálat nem engedi be az autókat.

A demonstráció elmaradt a Lidl székesfehérvári logisztikai központjánál szerdán. Jelenleg a központ biztonsági szolgálata és a rendőrség áll készenlétben. A tegnap blokád alá vett utat a biztonsági szolgálat zárta el szerdán délelőtt. Nem engedték be az autókat. A Fehérvár24 információja szerint az utcanévvel ellátott területen, ehhez a cégnek nincs joga, így a rendőrség intézkedik vele szemben. Még nem tudni eljárás indul-e a céggel szemben.

Hét jármű, kisebb teherautók és kisbuszok vették blokád alá kedden a Lidl áruházlánc szigetszentmiklósi és székesfehérvári logisztikai központját. A Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége a bojkottal szeretné elérni, hogy megkapják pénzüket azok a vállalkozók, akiknek egy III. kerületi áruház kivitelezéséért hónapok óta tartozik a fővállalkozó.

Kedden, a Székesfehérváron demonstrálók ellen szabálysértés miatt indult eljárás, mivel magánterületen lévő, de közforgalom előtt megnyitott utat zártak le, bejelentés nélkül. A szervezővel szemben a gyülekezési joggal való visszaélés miatt indítottak eljárást- tudta meg lapunk R. Szabó Ágnestől, a FMRF szóvivőjétől.

A szigetszentmiklósi logisztikai központ blokádját szerdán tovább folytatja a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége. Félpályás útlezárásba kezdtek délelőtt 10 órakor. Éjszaka az áruházlánc megbontotta a központ kerítését, hogy új kijáratot létesítsen. A rendőrség a VÉSZ közleménye szerint sorfallal zárta el az aktivistáktól az új kijáratot, hogy azt a Lidl használni tudja, ezért a szervezet feljelentést tesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik