Belföld

Újabb tüntetés Fejérben

Félpályás útlezárást szerveznek a munkavállalók jogaiért, pénteken, Dunaújvárosban

Az Országos Érdekegyeztető Tanács megszüntetésével nincs kivel tárgyalni, ezért kénytelenek az utcára menni. Kilencven gépjárművet, és legalább háromszáz résztvevőt jelentettek be a rendőrségen. Mindenkit várnak, aki az elégedetlenségét ki akarja fejezni,akár gyalogosan is – mondta a Fehérvár 24-nek Orgovány Zoltán, a Dunaújvárosi Érdekvédelmi Tömörülés megbízott elnöke.

Délután 13:00-tól három helyszínen: a Dózsa György úton a Kallós utcától a Baracsi útig, a Magyar úton a Sziget úttól a Barsi Dénes utcáig és a Papírgyári úton a Kokszoló lehajtótól kifelé várják a demonstrálókat. A félpályás útzár 16:30-ig tart.

A szervező Dunaújvárosi Érdekvédelmi Tömörülést 9 szakszervezet, a munkavállalók hatékonyabb érdekérvényesítése miatt hozta létre, a közelmúltban.

A megyében rövid időn belül ez lesz a harmadik forgalomlassító demonstráció. A Munka Törvénykönyvének változtatása miatt nem rég Székesfehérvár belvárosában tüntettek, legutóbb pedig pénteken, a 7-es úton Polgárdinál zárták el a fél útpályát az üzemanyagárak emelkedése miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik