Belföld

Osztrák fűtőolajjal tankol a magyar

A határ menti települések autósai körében ismét népszerű lett az üzemanyag turizmus.

Egyre többen járnak ki kannával Ausztriába fűtőolajért, amit itthon kocsijukba töltenek. Az ok egyszerű: a fűtőolaj ára 1 euro alatt van az osztrák kutakon, míg a gázolaj átlag ára hazánkban 423 forint, de szerdától ismét emelés várható, s akkor már a 430 forint fölé kúszik ez az összeg.

A fűtőolaj műszakilag nem tesz kárt a kocsiban, viszont tilos autókba tölteni, kizárólag tüzelésre lenne használható, ezért csak kannában árulhatnák, ennek ellenére találni olyan kutat, ahol közvetlenül a járművekbe csorgatják a folyadékot. Ha valakinél felfedezik a ˝furfangos tankolást˝, akár el is kobozhatják az autóját Ausztriában.

Azt, hogy a magyarországi benzinkutaknak mekkora bevételkiesést jelent a fűtőolajjal való tankolás, csak sejteni lehet, viszont tény, most már a motorikus gázolaj is olcsóbb lett Ausztriában, mint itthon. Általános tapasztalat a határ menti kutakon: személygépkocsikat már nem tankolnak a felénk eső oldalon, sőt a kamionosok is egyre inkább a túloldali töltőállomásokon teszik ezt meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik