Belföld

Már nem csúszik a löszfal Táborszálláson

A partfal omlása miatt tavaly októberben életveszélyessé nyilvánították Táborállás egy részét. 50 házat ürítettek ki, köztük 25 állandó lakhelyet.

Fél év után ismét vizsgálták a táborállási löszpart csúszását. Az eredmények biztatóak. Az már kevésbé, hogy a lakók szerint idén nem indul meg a védekezési munka – adta hírül a Dunaújvárosi Hírlap, szerdán.

A legfontosabb dolog talán az, hogy a Duna felé jelenleg nem csúszik a terület. Az Ivó utca és a Harcsa utca közötti mélyedés azonban továbbra is roskad – nyilatkozta a lapnak Orgovány Zoltán, a táborállási ingatlantulajdonosok képviselője. Hozzátette: Amikor a csúszás megtörtént, eleinte két hetente, majd költségkímélési okok miatt havonta voltak mérések. Április óta viszont egyetlen vizsgálat sem történt. Úgy volt, hogy már nyáron megkezdődnek a védekezési munkák, ám azokra számításaik szerint ebben az évben már nem kerül sor – jegyezte meg Orgovány Zoltán.

A város jegyzője és a Városüzemeltetési Igazgatóság vezetője hétfőn egyeztetett azokkal az ingatlantulajdonosokkal, akik nem járultak hozzá telkeiken a védekezési munkák megkezdéséhez, vagy ezt feltételekhez kötötték. Főként a védművekhez való hozzáférést biztosító önkormányzati szolgálai jog bejegyzését sérelmezik a tulajdonosok. Bár nyitott kérdések maradtak, az önkormányzat további egyeztetést ígért a témában – írja a lap.

A partfal omlása miatt tavaly októberben életveszélyessé nyilvánították Táborállás egy részét. 50 házat ürítettek ki, köztük 25 állandó lakhelyet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik