Belföld

„Malaca van” az Életrevaló Gyermekmissziónak

Állattartásba fogott a dunaújvárosi szervezet, így biztosítja az élelmiszert több száz gyerek nyári táborozásához.

Van táborunk, vannak kenuink, kerékpárjaink, de ételünk nem volt. Most viszont a hódmezővásárhelyi Huszár Zoltán révén kaptunk kismalacokat, amelyeket felnevelve máris adott a hús-alapanyagunk a szezonra. Két takarmánygyártó első körben egy tonna etetnivalóval is ellátott minket, így már csak hely kellett”- nyilatkozta a Dunaújvárosi Hírlapnak Szenczy Tibor, a szervezet alapítója. Elmondta: rendszeresen járt a Rácalmáshoz tartozó Szlatina-tanyán, látta, hogy állatokat tartanak. Bekopogott, és elmondta a tulajnak, mi a gondjuk, ő pedig első szóra segített, vállalta, hogy felneveli a disznókat. A szervezet ezt úgy honorálja, hogy besegít a birtokon lévő munkákba.

Az Életrevaló Gyermekmisszió 2008-ban alakult Dunaújvárosban azzal a céllal, hogy karitatív, evangelizációs és mentori tevékenységet folytasson hátrányos helyzetű gyerekek között. A már a városhatárokon jócskán túl is tevékenykedő, önkéntes szervezet nemrég hivatalossá vált. Integrálódott a Magyar Mentőszolgálat Alapítványba, így a jövőben pályázati pénzekhez is hozzájuthat.

Az alapítvány híres a jó ötletekről és sikeres a támogatók megnyerésében. Így indított helyi online televíziót. Újabb sikerként könyvelhetik el, hogy a Mentőszolgálat régóta rozsdásodó autóbuszát is felújítják. Egy fehérvári cég a komplett felújítást és festést elvégzi, a busz utána amolyan mozgó, interaktív drogprevenciós bázis lesz, televízióval, fotókkal. A nyáron a Balatont, a Velencei-tavat és a nagyobb fesztiválokat járják körbe vele, önkéntesekkel. Országos hírű zenészeket, énekeseket nyertek meg, akikkel egy klipet is szeretnének forgatni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik