Belföld

E-hulladékgyűjtőket helyeznek el a győri iskolákban

Elektronikai hulladék elhelyezésére alkalmas dobozok kerülnek a győri középiskolákba. A JEKKO elnevezésű gyűjtőedény minden tanterembe bekerülne.

A speciális gyűjtődobozokba a diákok elhasznált elektronikai hulladékaikat dobhatnák. Herkely Ákos, az Electro-Coord Magyarország Nonprofit Kft. sajtóképviselőjeként elmondta, hogy jelenleg még folynak a tárgyalások az önkormányzat és a cég között, de reményeik szerint ezek a megbeszélések a héten véget érnek, s kikerülnek a gyűjtődobozok az összes győri középiskolákba.

A JEKKO edények elhelyezésének célja, hogy környezettudatosságra neveljék a fiatalokat használatukkal, valamint felhívja arra a figyelmet, hogy a lemerült elem, az elhasznált fénycső, s izzó, elromlott elektronikai eszköz veszélyes hulladéknak minősül és nem szabad a háztartási szemét közé dobni.

– Minden egyes tanterembe szeretnénk rakni gyűjtőedényt, melyekbe a diákok kisebb elektronikai dobhatnák, ha ezek megtelnek a Szinflex Kft.-t munkatársait kell értesíteni, ők végzik ugyanis az összerakott hulladék begyűjtését – mondta el Herkely Ákos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik