Belföld

Diákok a városvezetők segítői

Diáktanács működik az önkormányzat mellett Székesfehérváron. A város valamennyi általános és középiskoláját képviseli, az egyházi és magániskolákat is.

45 résztvevővel és hét elnökségi taggal csütörtökön alakult meg a diáktanács az önkormányzat felkérésére- jelentették be pénteken sajtótájékoztatón. A diáktanács az önkormányzathoz hasonlóan működik, öt bizottsággal. Ezek között van külön a stratégiáért, a kommunikációért, a sportért, kultúráért, az általános iskolákért felelős, de van olyan, amely az iskolai étkeztetést vizsgálja.

Korompai István a diáktanács elnöke hangsúlyozta: magas fokú kommunikációt szeretnének kialakítani az intézmények között, továbbá céljuk az iskolai rivalizáció csökkentése, egészséges versennyé alakítása. A városi rendezvényekbe szeretnének beleszólni. A középiskolások szeretik a hangjukat hallani és annál elégedettebbek, minél inkább meghallgatásra találnak.

Pályázati támogatásnak köszönhetően, a város több mint húszezer diákjával konzultációsorozat indított az elmúlt időszakban az önkormányzat. Ennek legfőbb eredménye, hogy kiderült: a fehérvári fiataloknak van véleményük és szívesen megosztják ezt a döntéshozókkal. Az ifjúságot érintő döntések előtt kérik majd ki véleményüket, de az elnököt a polgármester tanácsadó testületébe, a szenátusába is meghívta- mondta Mészáros Attila a város ifjúsági tanácsnoka.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik