Belföld

Zajos, bűzös játszótér borzolja a kedélyeket Dunaújvárosban

Aláírásgyűjtésbe kezdtek a lakók, mert megelégelték az állandó hangoskodást és a játszótér környékén terjengő bűzt.

Tinédzserek fociznak, kiabálnak szüntelen az egyik dunaújvárosi tömbház közvetlen közelében lévő játszótéren. A gyerekek ráadásul a bokrokban végzik el a dolgukat, és a bűz beárad a lakásokba – panaszkodnak az ott élők.

A lakók már tavaly is intézkedést kértek az önkormányzattól. Mivel változás nem történt, kedden negyven aláírással keresték meg a városvezetést, valamint a körzet önkormányzati és országgyűlési képviselőjét – tudta meg a Hír24 Németh Tündétől, az önkormányzat szóvivőjétől.

Németh Tünde elmondta: a beadványban azt kérik a lakók, hogy költöztessék el a játszóteret egy másik helyre, vagy ültessék körbe cserjékkel, ami gátat vetne a focizásnak. A hely azonban, amit megjelöltek, a városrész peremén van, és korábban onnan is a lakók kérésére költöztették jelenlegi helyére a játszóteret, mert nem volt szem előtt, és állandóan megrongálták a játékokat. Így megoldásnak inkább a növényültetés látszik. Szeretnének a lakóknak és a gyerekeknek is megfelelő megoldást találni, ezért a városüzemeltetési igazgató a közeljövőben személyes egyeztetést tart a ház közös képviselőjével – hangsúlyozta a szóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik