Belföld

Uniós támogatással fejlesztik a temesvári és a szegedi nagybani piacot

A több mint egymillió eurós beruházásnak köszönhetően a kereskedők és termelők valós időben követhetik majd a másik város kínálatát és árait.

Szeged és Temesvár 1998 óta tart fent testvérvárosi kapcsolatot, és az elmúlt években több közös pályázatot is beadott, ezek közül a legnagyobb értékű beruházása a két nagybani piac 1,092 millió eurós fejlesztése – mondta Solymos László (MSZP) szegedi alpolgármester.

A 2012 végéig tartó projekt során a mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek tárolására és feldolgozására szolgáló új csarnok épül a temesvári nagybani piacon, és kialakítják a biztonsági beléptető és piacfelügyeleti rendszert is. Szegeden pedig aszfaltozott parkoló épül a piacon.

A fejlesztés fontos eleme annak az integrált informatikai rendszernek a létrehoása, amely lehetővé teszi, hogy a kereskedők és a termelők valós időben nyomonkövessék a másik piac kínálatát és árait. Temesváron és Szegeden is digitális kijelzőket helyeznek el, ahol a zöldségek és a gyümölcsök árai román lejben és magyar forintban szerepelnek majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik