Belföld

“Le kell vágni Orbán jobbkezét”

Mesterházy: Matolcsynak muszáj mennie.

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter mielőbbi leváltását sürgette Mesterházy Attila az MSZP választmányának szombati ülése előtt nyilatkozva. Minél előbb “le kell vágni Orbán Viktor jobbkezét” – fogalmazott a szocialista pártelnök-frakcióvezető, arra utalva, hogy a kormányfő korábban a jobbkezének nevezte Matolcsy Györgyöt.

Mesterházy Attila ezt azzal indokolta, hogy a gazdasági miniszter pénteki sajtótájékoztatóján elhangzottaknak “semmi köze a valósághoz”. Magyarország nagyon nagy bajban van, ezt mutatja, hogy az ország csődkockázata csúcsot ért el, és a kormány “sokkal nagyobb gazdasági káoszba vezette az országot, mint amekkora 2008-2009-ben volt” – jelentette ki.

Arra, hogy a Fidesz visszautasította a miniszterelnök bizalmatlansági indítvánnyal történő leváltását sürgető pénteki felvetését, Mesterházy Attila úgy reagált: ettől kezdve a Fidesz-frakció is felelős mindazért, ami történik. Szavai szerint az MSZP már bebizonyította, hogy lehetséges a ciklus közben miniszterelnököt váltani és tovább kormányozni, a fideszes képviselők azonban ehelyett egy “hűbérúr alattvalóiként” viselkednek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik