Belföld

Eltitkolt adatok Velencén?

Pert nyert egy környezetvédő a velencei önkormányzattal szemben.

Közérdekű adatokat tartott vissza a velencei önkormányzat, amelyeket köteles lett volna közölni – mondja ki a Székesfehérvári Városi Bíróság napokban hozott ítélete. Az ítélet nem jogerős, 15 napon belül fellebbezhet a város- tudta meg a Hír24 Kernya Gábortól.

A Szépülő Velencét Környezetkultúra Egyesület alelnöke a wellnessfürdő hasznosításával kapcsolatban kért 2002-2006-os adatokat, szerződéseket az önkormányzattól még korábban.

Arra volt kíváncsi egyebek között: mire költi az emberek pénzét az önkormányzat, mivel a kb. 70 fokos gyógyvizet köbméterenként 140 forintért adja a fürdő építő-üzemeltetőjének, 2043-ig. Ezt furcsának tartja, mert Szegeden lakosoktól, ennél hidegebb és nem gyógyhatású vízért 1000 forintot kérnek, a fővárosban pedig szállodák – hőfoktól függően – átlagban 750 forintért jutnak termálvízhez- mondta Kernya Gábor.

A Szépülő Velencét Környezetkultúra Egyesület alelnöke hozzátette: a polgármester neki azt nyilatkozta, nincsenek a kért adatok a birtokukban. Amennyiben a szerződéseket átvizsgálják, és kiderül, hogy ez nem felt meg a valóság, az egyesület közérdekű adatokkal való visszaélés miatt feljelentést tesz, ismeretlen tettes ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik