Belföld

Pert vesztett az elszámoltatási kormánybiztos

Budai Gyula valótlanul vádolta korrupcióval Bábolna szocialista polgármesterét.

Pert nyert Budai Gyula ellen Bábolna szocialista polgármestere. A jogerős döntés szerint az elszámoltatási kormánybiztos valótlanul állította, a „Fidesz pedig valótlanul híresztelte”, hogy Horváth Klára “bármilyen földügyet megúszott volna”, hogy közokirat-hamisítást követett volna el, illetve azt, hogy a neve korrupciós sorozathoz fűződne – derült ki a bábolnai polgármester közleményéből.

Budai Gyula két évvel ezelőtt, még a Magosz, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének szövetségi igazgatójaként tett büntetőfeljelentést a bábolnai polgármester ellen. Állítása szerint Horváth Klára úgy adott bérbe – szabálytalan pályázati kiírással – egy 85 hektáros állami földterületet, hogy a legalacsonyabb ajánlatot tevő cég nyerte meg a pályázatot, ráadásul a vagyonkezelő hozzájárulását sem kérte ki a településvezető.

Emellett előkerült egy kölcsönszerződés is, mely szerint Horváth Klára 20 millió forintos magánkölcsönt vett fel a nyertes társaság vezérigazgatójától.

A bábolnai polgármester közleménye szerint a 2009-ben tett feljelentés nyomán indított nyomozást az illetékes hatóságok időközben bűncselekmény hiányában megszüntették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik